\require{AMSmath} Integraal berekenen Ik heb hier een ontegraal: ò(5^x)/(4^(x-1)) Nu weet ik niet goed wat ik met die x-1 moet aanvangen. Is de uitkomst 5^x/(4^(x-1)(ln|5/4|)) Of ben ik fout? grtz Vero Iets anders - zondag 11 april 2004 Antwoord 5^x / 4^(x-1) = 5^x / [4^x . 4^(-1)] = 4 . [5^x/4^x] = 4 . (5/4)^x De integraal hiervan is dus 4 . (5/4)^x / ln(5/4) en dat is precies jouw antwoord, alleen een beetje duidelijker afgeleid ipv een beredeneerde gok cl zondag 11 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een ontegraal: ò(5^x)/(4^(x-1)) Nu weet ik niet goed wat ik met die x-1 moet aanvangen. Is de uitkomst 5^x/(4^(x-1)(ln|5/4|)) Of ben ik fout? grtz Vero Iets anders - zondag 11 april 2004
Vero Iets anders - zondag 11 april 2004
5^x / 4^(x-1) = 5^x / [4^x . 4^(-1)] = 4 . [5^x/4^x] = 4 . (5/4)^x De integraal hiervan is dus 4 . (5/4)^x / ln(5/4) en dat is precies jouw antwoord, alleen een beetje duidelijker afgeleid ipv een beredeneerde gok cl zondag 11 april 2004
cl zondag 11 april 2004
©2001-2024 WisFaq