\require{AMSmath} Hoe hoog is de boom? Ik heb hier een tekening.De hoeken a en b zijn bekend en de 'ooghoogte' is 1,5 meter. Hoe kan je dan de hoogte van de boom berekenen? manne 2de graad ASO - zaterdag 10 april 2004 Antwoord Ik noem de hoogte even h. Je hebt nu twee rechthoekige driehoeken. Er geldt:tan a = h/ABtan b = (h-1,5)/ABAB = h · tan aAB = (h - 1,5) · tan bh · tan a = (h - 1,5) · tan b...en bij gegeven a en b kan je daarmee h berekenen. Zou dat lukken? WvR zaterdag 10 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een tekening.De hoeken a en b zijn bekend en de 'ooghoogte' is 1,5 meter. Hoe kan je dan de hoogte van de boom berekenen? manne 2de graad ASO - zaterdag 10 april 2004
manne 2de graad ASO - zaterdag 10 april 2004
Ik noem de hoogte even h. Je hebt nu twee rechthoekige driehoeken. Er geldt:tan a = h/ABtan b = (h-1,5)/ABAB = h · tan aAB = (h - 1,5) · tan bh · tan a = (h - 1,5) · tan b...en bij gegeven a en b kan je daarmee h berekenen. Zou dat lukken? WvR zaterdag 10 april 2004
WvR zaterdag 10 april 2004
©2001-2024 WisFaq