Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Ik kwam laatst de volgende vergelijking tegen, en ik vroeg me af of zoiets algebraisch opgelost kan worden (misschien dat ik iets simpels over het hoofd zie, maar ik kwam er zelf niet uit)

De logaritmische vergelijking hieronder heb ik
3log 2x = x - 2
3log 2x = 3log 3x-2
geeft:
2x = 3x-2
2x = 3x·3-2 (: 3^(-2))
18x = 3x

Hier liep ik vast...

Bedankt alvast.

David

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 10 april 2004

Antwoord

Je ziet niets over het hoofd, maar dit type vergelijking laat zich niet met de hand oplossen. Je zult dus moeten uitwijken naar drastischer middelen, dús pak de GR er maar bij.

MBL
zaterdag 10 april 2004

©2001-2025 WisFaq