\require{AMSmath} Afgeleide Als ik de afgeleide van f(x)=sinxcos2x-sinx bereken kom ik op f´(x)=2cosxsinx-sin2x+cos3x-cosx maar hoe kan ik dit mooier schrijven?Liefs Fleur Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 april 2004 Antwoord Ik zou f eerst schrijven als f(x)=-sin3x. f(x)=sinx·cos2x-sinx=sinx(cos2x-1)=sinx·-sin2x=-sin3x De afgeleide is dan niet moeilijk meer. Jouw afgeleide is trouwens niet juist, dus heeft mooier schrijven ook niet zoveel zin. WvR vrijdag 9 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als ik de afgeleide van f(x)=sinxcos2x-sinx bereken kom ik op f´(x)=2cosxsinx-sin2x+cos3x-cosx maar hoe kan ik dit mooier schrijven?Liefs Fleur Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 april 2004
Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 9 april 2004
Ik zou f eerst schrijven als f(x)=-sin3x. f(x)=sinx·cos2x-sinx=sinx(cos2x-1)=sinx·-sin2x=-sin3x De afgeleide is dan niet moeilijk meer. Jouw afgeleide is trouwens niet juist, dus heeft mooier schrijven ook niet zoveel zin. WvR vrijdag 9 april 2004
WvR vrijdag 9 april 2004
©2001-2024 WisFaq