Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22398 

Re: Re: Omzetten

Bedankt voor het antwoord,
eigenlijk heb ik zelf al ingezien dat zo'n oplossing niet bestond.
Maar het was niet net die vergelijking die ik nodig heb.

Ik had eigenlijk als voorbeeld moeten geven:
ln y + ln x - y - x =-2

Het gaat dus niet om het oplossen, maar om het omzetten in een parametervergelijking of in een polaire vergelijking.
Als ik u goed begrepen heb, is dat dus onmogelijk?

Serge
Student universiteit - woensdag 7 april 2004

Antwoord

Dat schiet niet op zo. Als je -2 neemt voldoet alleen het punt (1,1). Dus lijkt me een parametervergelijking een beetje overbodig...

Voor ln(x)-x+ln(y)-y=-4 kan je de volgende tekening maken:



En, hoewel ik niet meteen een 'oplossing' zie kom ik voor:

ln(x)-x+ln(y)-y=-3,25

aardig in de buurt met:

x(t)=1,5·ecos(t)-0,5
y(t)=1,5·esin(t)-0,5



Maar ja... of je er iets aan hebt..??. Ik weet niet over welke oplossing je het hebt, maar om nu te roepen dat het niet mogeiljk is gaat wel erg ver.

WvR
maandag 12 april 2004

©2001-2024 WisFaq