Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Webgrafiek dalend?

ik heb de functie Xn= 0.75 · Xn-1 + 500
X0= 500

Nu moet ik een tijdgrafiek en een webgrafiek maken
Ik ben van mening dat deze allebei dalend zijn. En ze nadert de evenwichtswaarde 2000.
Maar mijn vraag is hoe ziet dan de webgrafiek er precies uit aangezien je altijd Y=x doet???

Ik hoop dat iemand mij kan helpen
Groetjes

Lonnek
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 6 april 2004

Antwoord

Iedereen heeft natuurlijk recht op z'n eigen mening, maar wiskundig gezien is dat 'dalen' wel een beetje onzin. Je zou, als je naar de tijdgrafiek kijkt, wel kunnen praten over afnemende stijging, maar dat is nog altijd geen daling!

De evenwichtswaarde is inderdaad 2000, weet je hoe je dat kan zien? Aan de webgrafiek:

q22452img1.gif

Gemaakt met WisKit: webgrafiek(0.75*x+500;500;10;0), maar dat kan je zelf ook (zie prikbord).

Uiteraard kan je evenwichtswaarde ook berekenen, maar gezien je vraag over het Berekenen van de evenwichtswaarde weet je al hoe dat in z'n werk gaat. Toch?

WvR
dinsdag 6 april 2004

 Re: Webgrafiek dalend? 

©2001-2024 WisFaq