\require{AMSmath} Afgeleide van f(x) f(x)=-9x+93Ö(3x2)Bereken de extreme waarden van f.Nu heb ik de afgeleide berekend en dan heb ik als nulpunt van f´(x) x=8 en dat klopt niet........... Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 april 2004 Antwoord Eerst maar eens de term met die wortel en het kwadraat schrijven als een macht van x.Als het goed is schrijf je nu de afgeleide zo op. Stel de afgeleide nul en... tada...Moeite met machten en wortels? Kijk nog eens een keer goed naar de Rekenregels machten en logaritmen. WvR maandag 5 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=-9x+93Ö(3x2)Bereken de extreme waarden van f.Nu heb ik de afgeleide berekend en dan heb ik als nulpunt van f´(x) x=8 en dat klopt niet........... Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 april 2004
Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 april 2004
Eerst maar eens de term met die wortel en het kwadraat schrijven als een macht van x.Als het goed is schrijf je nu de afgeleide zo op. Stel de afgeleide nul en... tada...Moeite met machten en wortels? Kijk nog eens een keer goed naar de Rekenregels machten en logaritmen. WvR maandag 5 april 2004
WvR maandag 5 april 2004
©2001-2024 WisFaq