Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Experimentele kansen

Jacolien werpt met twee dobbelstenen
De som van de aantallen ogen noemt zij S.
b) P(S=) Hoe reken ik dan na dat P(S=4)=1/2?
Zou U me daar mee kunnen helpen?
Ik kom er niet echt uit.

Bij voorbaat dank,
Suci

suci
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 april 2004

Antwoord

Niet dus want P(S=4) is helemaal niet 1/2.
Wat dan wel met twee dobbelstenen ? Bekijk het altijd op de volgende manier. Per dobbelsteen zijn er zes mogelijkheden. Voor twee dobbelstenen heb je dan 6x6=36 mogelijkheden.
Die kun je makkelijk weergeven in een tabel of rooster.

q22410img1.gif

Nu zie je wellicht ook wel wat die kans moet worden.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 5 april 2004

©2001-2024 WisFaq