Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule toekomstige waarde in Excel

Via excel is het mogelijk om de toekomstige waarde te berekenen. Echter het is mij niet duidelijk hoe de formule voluit wordt geschreven. M.a.w. ik wil kunnen narekenen op mijn rekenmachine hoe excel aan het resultaat van de formule is gekomen.

In excel leveren de volgende gegevens het onderstaande resultaat op: TW(0,45%;23,15;371,21;-19.165;0)= 12.230,07

0,45% = maandelijks rente%
23,15 = looptijd in maanden
371,21 = maandelijks bedrag
-19.165 = initiele investering

Marco
Student universiteit - maandag 5 april 2004

Antwoord

Bij deze vraag vind je de formule die Excel gebruikt. Als je dat uitrekent kom je uit op 9035,69.

In de formule TW van Excel mag je enkel het maandelijks bedrag (371,21) gebruiken en niet de initiële investering. Voer TW(0,45%;23,15;371,21;;0) in en je krijgt -9035,69.
Opmerking: de wiskundige formule verwaarloost het tekenverschil (negatief: geld gaat weg, positief: geld komt erbij).

Groetjes,

tg
maandag 5 april 2004

©2001-2025 WisFaq