\require{AMSmath} Afgeleide tussen haakjes Hoe bepaal je afgeleide EENVOUDIG tussen haakjes. Graag in stappen want ik snap het niet goed: L=(t+2)·(t+4) Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 april 2004 Antwoord Je kunt de haakjes wegwerken: L=(t+2)×(t+4)=t2+4t+2t+8=t2+6t+8 Dan L'=2t+6 Of (als je de productregel al hebt gehad en anders komt dat later wel): L'=1.(t+4)+(t+2).1=t+4+t+2=2t+6 hk zondag 4 april 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal je afgeleide EENVOUDIG tussen haakjes. Graag in stappen want ik snap het niet goed: L=(t+2)·(t+4) Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 april 2004
Tim Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 april 2004
Je kunt de haakjes wegwerken: L=(t+2)×(t+4)=t2+4t+2t+8=t2+6t+8 Dan L'=2t+6 Of (als je de productregel al hebt gehad en anders komt dat later wel): L'=1.(t+4)+(t+2).1=t+4+t+2=2t+6 hk zondag 4 april 2004
hk zondag 4 april 2004
©2001-2025 WisFaq