Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sin(x+0,5pi)/(1-2sin(x+0,5pi))

Hallo,

Ik heb een vraagje, in mijn antwoordenboekje staat het volgende sin(x+0,5p)/(1-2sin(x+0,5p))=cosx/(1-2cosx)
maar ik dacht dat sin(0.5p-x)=cosx.....

Amy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 april 2004

Antwoord

Kijk even naar de grafiek van de sinus. Dan zie je dat in het algemeen:
sin (1/2p+a) = sin (1/2p-a) dus ook sin(1/2p+x)=sin(1/2p-x) etc.......
Wat makkelijker: vergelijk de sinusgrafiek en de cosinusfgrafiek: de sinus komt telkens 1/2p verder op dezelfde hoogte als de cosinus
dus cos x = sin(x+1/2p) en dan heb je direct wat je zocht.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
zondag 4 april 2004

©2001-2024 WisFaq