Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Schuine asymptoot

Stel een vergelijking op van de schuine asymptoot van de kromme

y=((3x2-4x)/(2x2+1))+ 0,5x + 22x-4

Ik snap niet zo goed wat ik met die 22x-4 moet doen, anders zou ik zeggen dat het y=0,5x+0,5 maar ja.......

Groetjes

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 april 2004

Antwoord

Voor x®-¥ nadert de waarde van de eerste breuk tot 11/2 en het exponentiële gedeelte waarvan je niet weet wat ermee te doen, nadert tot 0.
Heel grof geformuleerd wordt de functiewaarde dan vrijwel gelijk aan de waarde van de functie y = 11/2 + 1/2x + 0 waarmee de SA gevonden is.

MBL
zondag 4 april 2004

©2001-2024 WisFaq