Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 22348 

Re: Vermenigvuldigen cosinus

Sorry voor de onduidelijkheid. Het is dus de bedoeling om cos5t · 5cost te doen, omdat je (cos5t + 5cost) in het kwadraat moet doen. Nu geeft u het antwoord, namelijk 10.cos5t.cost. Maar het gaat er mij juist om, hoe je tot dat antwoord komt. Hoe vermenigvuldig je cos5t · 5cost.

Hopelijk is het zo duidelijker

RS
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 april 2004

Antwoord

Gebruik de merkwaardige producten
(a+b)2=a2+2ab+b2 en
(a-b)2=a2-2ab+b2

Dat levert voor (cos(5t)+5cos(t))2=
cos2(5t)+2.cos(5t).5cos(t)+25cos2(t)=
cos2(5t)+2.5.cos(5t).cos(t)+25cos2(t)=
cos2(5t)+10cos(5t)cos(t)+25cos2(t)

Meer kan ik er ook niet van maken.

hk
zaterdag 3 april 2004

©2001-2025 WisFaq