Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide vinden van een wortel

Ik had een vraag. Normaal vind ik het niet moeilijk om een afgeleide te maken, maar bij deze formule wel. Zou je in stappen (en waarom je die stappen doet) willen zeggen hoe ik dit het beste kan oplossen? (vooral die Ö weet ik niet hoe je dat moet oplossen:

T=Öt + 4/5

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 3 april 2004

Antwoord

Bij de Rekenregels machten en logaritmen kan je lezen dat Öx=x1/2.

Voor T=Öx+4/5 kan je dan T=t1/2+4/5 schrijven en de rekenregel [xn]'=n·xn-1 toepassen.

Zou dat lukken?

WvR
zaterdag 3 april 2004

©2001-2024 WisFaq