Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veegmethode

Vraag: Los op mbv veegmethode

2x+3y-2z+2w 14
3x-2y+3z+4w 4
-2x+2y+2z-3w = -6
3x+2y-2z-2w 5
Dit wordt 2  3 -2  2        14
3 -2 3 4 = 4
3 2 -2 -2 5
-2 2 2 -3 -6
Dan       3 -2  3  4         4
3 2 -2 -2 = 5
2 3 -2 2 14
-2 2 2 -3 -6
Hier gaat het mis, de eerste 0 begrijp ik. Dat is de 2de rij min de 1ste rij. Maar verder snap ik niet hoe ze verder gaan.
          3 -2       3   4            4
0 4 -5 -6 = 1
0 4 1/3 -4 -2/3 11 1/3
0 2/3 4 -1/3 -3 1/3
Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.
MVG

Bram N
Student hbo - vrijdag 2 april 2004

Antwoord

dag Bram,

In de derde rij moet die eerste 2 weggewerkt worden met die 3 uit de eerste rij. Dus moet je 2/3 maal de eerste rij aftrekken van de derde rij. Zo krijg je al die breuken.
Er zijn overigens wel andere methodes, die bij het handmatig vegen wat handiger werken, zodat je niet direct met al die breuken te maken krijgt.
Maar zo werkt het dus in principe.
succes,

Anneke
vrijdag 2 april 2004

 Re: Veegmethode 

©2001-2024 WisFaq