\require{AMSmath} Raakpunt berekenen Goede middag!Kf is de grafiek van f: x®2lnx.De lijn l gaat door O en raakt Kf. Bereken de coördinaten van het raakpunt.Omdat ik van l maar één punt heb lukt het mij niet om dit op te lossen Greetz Fleur Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 april 2004 Antwoord De lijn l:y=ax heeft 1 snijpunt met y=2·lnx. Bovendien geldt a=f'(x), dus a=2/x. Dat levert dan:2/x=2·lnx2=2lnxlnx=1x=ea=2/el:y=2/e·x WvR vrijdag 2 april 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goede middag!Kf is de grafiek van f: x®2lnx.De lijn l gaat door O en raakt Kf. Bereken de coördinaten van het raakpunt.Omdat ik van l maar één punt heb lukt het mij niet om dit op te lossen Greetz Fleur Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 april 2004
Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 2 april 2004
De lijn l:y=ax heeft 1 snijpunt met y=2·lnx. Bovendien geldt a=f'(x), dus a=2/x. Dat levert dan:2/x=2·lnx2=2lnxlnx=1x=ea=2/el:y=2/e·x WvR vrijdag 2 april 2004
WvR vrijdag 2 april 2004
©2001-2024 WisFaq