Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omzet prognose

Hoe moet ik de verwachte omzetontwikkeling van de komende drie jaar (2004-2006) berekenen? Gegevens van de afgelopen 4 jaar zijn bekend (2000=8.895.930 / 2001=10.522.775 / 2002=11.722.305 / 2003=13.243.566)

Alvast bedankt!!

Joop
Student hbo - vrijdag 2 april 2004

Antwoord

Wat dacht je van een trendlijn?

q22307img1.gif

Uiteraard kan je dit ook wel berekenen. Onder de veronderstelling dat de omzet lineair toeneemt, zou je m.b.v. toenamen kunnen komen tot de volgende prognose:

q22307img2.gif

In de blauwe vakjes staat dan de gemiddelde toename in de voorgaande jaren en zo...

WvR
zaterdag 3 april 2004

©2001-2024 WisFaq