Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrie oppervlakte driehoeken

Je hebt driehoek ABC
AD en BE zijn hoogtelijnen
AC = 12 BC = 16
Šg= 60°
Bereken opp. driehoek ABC die heb ik gevonden dat is 83,1
Bereken opp. driehoek ABE heb ik ook gevonden is 27,6
Nu moet ik nog uitrekenen opp. driehoek EDC hoe doe ik dit?
Ik heb allerlei hoeken en zijden uitgerekend maar kom niet aan de hoeken en zijden die ik nodig heb.

Jeanin
Leerling mbo - woensdag 31 maart 2004

Antwoord

dag Jeanine,

Eerst maar even een plaatje
q22224img1.gif
Je hebt die twee oppervlaktes goed uitgerekend.
Je schrijft niet hoe je het gedaan hebt, maar ik neem aan dat je deze formule kent voor oppervlakte van een driehoek:
opp = 1/2·AC·BC·sin(g)
Kun je CE berekenen met behulp van BC en hoek g?
Kun je ook CD berekenen?
Kun je dan de oppervlakte van DEDC berekenen?
succes,

Anneke
woensdag 31 maart 2004

©2001-2024 WisFaq