Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking

Halo, ik kom uit deze oefening helemaal niet uit kunnen jullie me een beetje helpen?
2xdy+(2xy5 - y)dx=0
alvast bedankt, winny

winny
2de graad ASO - dinsdag 30 maart 2004

Antwoord

Tip: het is een differentiaalvergelijking van Bernouilli. De klassieke oplosmethode voor dat type differentiaalvergelijking kan je bijvoorbeeld vinden op deze pagina.

PS: Als je beschikt over het symbolische rekenpakket Maple, dan kan je in plaats van een volledige oplossing ook een hint vragen met betrekking tot een mogelijke oplosmethode:

vergelijking := (2*x*D(y)(x)+(2*x*y(x)^5-y)=0);
with(DEtools);
odeadvisor(vergelijking);

cl
maandag 5 april 2004

©2001-2024 WisFaq