\require{AMSmath} Afgeleide van (x - (1/x))^2 ??? Ik kom er niet achter hoe je (x - (1/x))2 differentieert... kan je mij helpen?? Michiel Michie Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 maart 2004 Antwoord Dit doe je door de kettingregel te gebruiken. beschouw hetvolgende: f(x)=x-1/x dan moet je de functie (f(x))2 differentiëren. de kettingregel geeft dan: D((f(x))2)=2·f(x)·D(f(x)) =2·(x-1/x)·(1+1/x2) =2(x4-1)/x3 Koen Mahieu km dinsdag 30 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kom er niet achter hoe je (x - (1/x))2 differentieert... kan je mij helpen?? Michiel Michie Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 maart 2004
Michie Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 maart 2004
Dit doe je door de kettingregel te gebruiken. beschouw hetvolgende: f(x)=x-1/x dan moet je de functie (f(x))2 differentiëren. de kettingregel geeft dan: D((f(x))2)=2·f(x)·D(f(x)) =2·(x-1/x)·(1+1/x2) =2(x4-1)/x3 Koen Mahieu km dinsdag 30 maart 2004
km dinsdag 30 maart 2004
©2001-2024 WisFaq