Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Praktische opdracht over pi

Hallo, ik kom zelf niet uit deze vraag en hoop dat u mij kunt helpen.

Bij deze vraag hoort een plaatje van een regelmatige negenhoek er is een hoek van 360:9 is 40 graden uitgenomen deze is door tweeen gedeeld waardoor er twee hoeken van 20 graden zijn er loopt een lijn door de hoek van 40 graden. bij de hoek van 20 graden staat p/n en bij de schuine zijde 1/2 de diameter van de regelmatige negenhoek is 1

Leg uit waarom deze zijde gelijk is aan sin N voor de ingeschreven N-hoek en tan N voor de omgeschreven N-hoek. Leg vervolgens uit waarom PN = N·sin(p/N) en QN=N·tan(p/N)

Leg tenslotte uit waarom P6 = 3 en Q6 = 2Ö3
alvast bedankt

bob
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 28 maart 2004

Antwoord

q22107img1.gif



P6 en Q6 kan je vinden door 6 in te vullen.

WvR
dinsdag 30 maart 2004

©2001-2025 WisFaq