Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ongelijkheden aftrekken

He, ik weet dat je ongelijkheden kunt optellen, maar kun je ze ook van elkaar aftrekken?
bijv.

a+b+c d+e+f (gegeven)
c d (gegeven)
----------------
a+b e+f

Alvast bedankt L

L
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 27 maart 2004

Antwoord

Beste Laurens,

Nee dat kan niet.

Neem a=1, b=1, c=1000000000, d=100, e=1 en f=2. Er klopt dan niets meer van.

FvL
zaterdag 27 maart 2004

©2001-2024 WisFaq