Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens van een hoek gemaakt door vlak met een kubus

Even een vraagje over de fout in mijn rederenering (want hij blijkt niet juist te zijn...)
Ik noem A het hoekpunt in het voorvlak, rechts onderaan.
B is het hoekpunt in het achtervlak, rechts onderaan en C het punt in het achtervlak, rechts bovenaan.

Nu is |BC|=|AB| want het is een kubus. Dus zijn de twee hoeken gevormd met |AC|ook gelijk, toch?
En de hoek gevormd door BC en AB = 90° (kubus).
Nu zou je toch zeggen= som hoeken driehoek = 180°
dus 180° - 90° = 90°, gedeeld door 2 = 45°
tan 45° = 1
Maar dat blijkt niet te kloppen. Kan iemand me helpen ?

Vyncke
3de graad ASO - zaterdag 27 maart 2004

Antwoord

Toch wel hoor. Wie zegt er dat dat niet zo is? Als het je rekentoestel is, dan moet je het op graden instellen, misschien staat het op radialen (45°= p/4 radialen)

tan(45°)=1 (rekentoestel op graden ingesteld)
tan(p/4)=1 (rekentoestel op radialen ingesteld)

Waarschijnlijk is het een knopje met DEG/RAD.

Als het een persoon is die zegt dat het niet zo is, dan heeft die het fout.

Koen

km
zaterdag 27 maart 2004

©2001-2024 WisFaq