Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verzadiging

Lastig te omschrijven. Ik doe een poging. Ik ben op zoek naar een standaard functie voor de volgende type data.

uitzet onverkocht
100 1%
200 2%
300 5%
400 15%
500 30%
600 50%
700 70%
800 85%
900 95%
1000 99%

Als dit uitgezet wordt in een grafiek zie je een mooie kromme. Ik ben op zoek naar een standaardvergelijking voor zo'n type kromme (dus met limiet - in dit geval 100%)

Iemand die mij kan helpen?

Dennis
Iets anders - vrijdag 26 maart 2004

Antwoord

dag Dennis,

Deze mooie kromme noemen we een logistische groei kromme.
De vergelijking heeft de vorm:
q22028img1.gif
Je kunt de waarden voor a, b en c vinden met behulp van regressie, in jouw geval krijg ik de volgende waarden:
a = 186,6651817
b = 0,008621143
c = 1,020448358
Als je meer uitleg wilt over hoe je die waarden kunt vinden, dan hoor ik het nog wel.
succes,

Anneke
vrijdag 26 maart 2004

 Re: Verzadiging 

©2001-2024 WisFaq