Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijkingen

Dag mensen,

Met mijn huiswerk heb ik een paar sommetjes met antwoord uit het antwoordenboek die ik zelf niet kan oplossen.

1. -ax2+(a-1)x+1 - x = (-(a-1)+/-|a+1|) / -2a
2. 2x - 3 = Ö(45-12x) - x = 3
3. x + Öx = 2
(op 2 manieren op lossen) - x = 1

Paul v
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 maart 2004

Antwoord

Een van de huisregels van Wisfaq is dat je niet alleen wat sommetjes opstuurt, maar ook laat zien wat je zelf al geprobeerd hebt. We helpen je graag, maar willen niet jouw taken overnemen.

Bij nummer 1: gewoon de abc-formule volgen. In dit geval is A = -a, B = a-1 en C = 1
Discriminant D = (a-1)2-4.-a.1 = a2+2a+1 = (a+1)2

Bij nummer 2: links en rechts kwadrateren en na oplossen
even kijken of beide oplossingen inderdaad kloppen.

Bij nummer 3: x naar rechts verplaatsen en weer gewoon kwadrateren (en controleren)

MBL
donderdag 25 maart 2004

©2001-2024 WisFaq