Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21976 

Re: Kleinste gemene veelvoud in een vergelijking met vier cijfers

en als het nu geen vier priemgetallen zijn???

bvd eelke

eelke
Student hbo - donderdag 25 maart 2004

Antwoord

Ontbind de getallen dan in hun priemfactoren en neem alle priemfactoren die in de getallen voorkomen met hun grootste exponent.
Geïllustreerd aan een tweetal: neem bijvoorbeeld de getallen 24 en 18.
24 = 23.3 en 18 = 2.32
Het KGV vind je nu uit 23.32 = 72

Neem de getallen 32 en 12
32 = 25 en 12 = 22.3
KGV = 25.3 = 96

Voor meer getallen herhaal je dit procédé.

MBL
donderdag 25 maart 2004

©2001-2024 WisFaq