Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten met de x-as

Wat zijn bij de formule y=x2-c de snijpunten met de X-as?
Met verklaring svp

Alvast bedankt

Dub
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 25 maart 2004

Antwoord

Ik neem aan dat je bedoelt y=x2-c.

De x-as heeft vergelijking y=0.

Snijpunten dus als x2-c=0 oftewel als x2=c, dus als x=±Öc.

Hierbij de aantekening dat er natuurlijk geen opplossingen zijn als c0. En dat er als c=0 maar één oplossing is, namelijk x=0 (± heeft dan geen effect).

FvL
donderdag 25 maart 2004

 Re: Snijpunten met de x-as 

©2001-2024 WisFaq