Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met machten

Hallo,
Ik ben bezig met een som maar snap 1 stap niet helemaal. Gaat als volgt:

4 4
----------- = -----------
4Ö1 1
--- ---
64 4Ö64
Deze stap begrijp ik niet, ik zie wel dat ik hierna met het omgekeerde kan vermenigvuldigen etc.

Grt Stev

Stev
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 25 maart 2004

Antwoord

dag Stev,
Het gaat dus om de stap:
Ö(1/x) = 1/Ö(x)
Dat dit juist is, kun je inzien, als je het kwadraat van beide leden neemt.
Nog algemener kun je stellen:
Ö(a/b) = Öa/Öb
Ik hoop dat je hier mee verder kunt.
groet,

Anneke
donderdag 25 maart 2004

©2001-2024 WisFaq