\require{AMSmath} Goniometrische gelijkheid hallo weet u misschien wat ik bij het volgende moet doen?sin2x=2·sinx·cosx cos2x=2(cosx)2-1leid uit de bovenstaande formules af dat (cos2x):(sin2x) + 1:(sin2x)= (cosx):(sinx)alvast bedankt bob Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004 Antwoord cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x)=(cos(2x)+1)/sin(2x) ................... (1)Uit cos(2x)=2cos2(x)-1 volgt cos(2x)+1=2cos2(x)Dit invullen in (1) levert2cos2(x)/sin(2x)=2cos2(x)/(2sin(x)cos(x))=cos(x)/sin(x) hk woensdag 24 maart 2004 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo weet u misschien wat ik bij het volgende moet doen?sin2x=2·sinx·cosx cos2x=2(cosx)2-1leid uit de bovenstaande formules af dat (cos2x):(sin2x) + 1:(sin2x)= (cosx):(sinx)alvast bedankt bob Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004
bob Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004
cos(2x)/sin(2x)+1/sin(2x)=(cos(2x)+1)/sin(2x) ................... (1)Uit cos(2x)=2cos2(x)-1 volgt cos(2x)+1=2cos2(x)Dit invullen in (1) levert2cos2(x)/sin(2x)=2cos2(x)/(2sin(x)cos(x))=cos(x)/sin(x) hk woensdag 24 maart 2004
hk woensdag 24 maart 2004
©2001-2025 WisFaq