\require{AMSmath} Logaritmische vergelijking Hallo, graag zou ik wat hulp willen bij het oplossen van de volgende vergelijkingen.ln2x-10lnx=24ln2(x-1)=ln(x-1)+2Bij de eerste krijg ik (x2/x10)=e24 en dat klopt niet.............Liefs Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004 Antwoord Bij de eerste vergelijking kan je ln x beschouwen als 'de onbekende'. Neem bijvoorbeeld u=ln x. Er staat dan iets van:u2-10u=24Los deze vergelijking op. Je weet dan u, maar ook ln x.Bij de tweede vergelijking doe je ook zoiets, maar dan met (bijvoorbeeld):u=ln(x-1)Er staan dan zoiets als uČ=u+2. Los op... en zou dat lukken? WvR dinsdag 23 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, graag zou ik wat hulp willen bij het oplossen van de volgende vergelijkingen.ln2x-10lnx=24ln2(x-1)=ln(x-1)+2Bij de eerste krijg ik (x2/x10)=e24 en dat klopt niet.............Liefs Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004
Amy Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 maart 2004
Bij de eerste vergelijking kan je ln x beschouwen als 'de onbekende'. Neem bijvoorbeeld u=ln x. Er staat dan iets van:u2-10u=24Los deze vergelijking op. Je weet dan u, maar ook ln x.Bij de tweede vergelijking doe je ook zoiets, maar dan met (bijvoorbeeld):u=ln(x-1)Er staan dan zoiets als uČ=u+2. Los op... en zou dat lukken? WvR dinsdag 23 maart 2004
WvR dinsdag 23 maart 2004
©2001-2024 WisFaq