Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kubus en lichaamsdiagonalen

Welke software is er om eenvoudige kubussen, piramides met hun (lichaams-)diagonalen te tekenen (met letters)? Ik kan nergens iets vinden. In Cabri en wiskit krijg ik het niet voor elkaar....

De tekeningen moeten bij voorkeur ook opgeslagen kunnen worden om in bijvoorbeeld WORD in te voegen.

Y.J.Al
Docent - dinsdag 23 maart 2004

Antwoord

Kijk eens naar Geocadabra van Ton Lecluse. Op dit moment kun je het zelfs gratis en voor niemendal downloaden.
Op onderstaand adres kun je ook "blokken bouwen".

http://www.pandd.nl/downloads/cabblok.zip

Onderstaand Wiskitprotocol geeft ook een mogelijkheid. Met dank aan de auteur!

Met het volgende Wiskit programma lukt dat wel (je moet dan wel over Wiskit 17 beschikken):

xmin=-3
ymin=-3
xmax=7
ymax=7
z:=5
veelhoek3d(0;0;0;z;0;0;z;z;0;0;z;0)
veelhoek3d(0;0;z;z;0;z;z;z;z;0;z;z)
lijn3d(0;0;0;0;0;z)
lijn3d(z;0;0;z;0;z)
lijn3d(z;z;0;z;z;z)
lijn3d(0;z;0;0;z;z)
tekst3d2(0;0;0;A;lt)
tekst3d2(z;0;0;B;rt)
tekst3d2(z;z;0;C;lt)
tekst3d2(0;z;0;D;lt)
tekst3d2(0;0;z;E;cb)
tekst3d2(z;0;z;F;cb)
tekst3d2(z;z;z;G;cb)
tekst3d2(0;z;z;H;cb)

%diagonalen
tekenkleur(255)
lijn3d(0;0;0;z;z;z)
lijn3d(z;z;0;0;0;z)
lijn3d(z;0;0;0;z;z)
lijn3d(0;z;0;z;0;z)

MBL
dinsdag 23 maart 2004

©2001-2025 WisFaq