Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule maken zonder abs te gebruiken

Hallo,

Hoe kan je abs(x-2) + abs(x+4) zonder abs schrijven?

ben al een tijdje mee bezig en ik gebruik het splitsen van formules zoals,

abs(x-2) = X-2 en -X+2
abs(X+4) = X+4 en -X-4
(is het bovenstaande wel goed???)

maar snap eigenlijk niet hoe je de juiste formules kunt vinden zonder abs te gebruiken en hoe je aan de grafiek/tabel kunt zien dat die voorschriften voor juiste x waarden zijn.

peter
Leerling mbo - dinsdag 23 maart 2004

Antwoord

Hallo Peter,

Het bovenstaande klopt, maar je moet wel aangeven voor welke waarde van x het geldt. Zoek eerst uit wanneer f(x)=0 . Dat is in dit geval x = 2.

q21912img1.gif

De grafiek is dan:

q21912img2.gif

wl
dinsdag 23 maart 2004

©2001-2024 WisFaq