Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cos(bgsinx)

bestaan er geen formules voor de cos(bgsinx) of de sin(bgtanx) enzo??? ik heb die heel hard nodig! hulp...

Jesse
3de graad ASO - maandag 22 maart 2004

Antwoord

Ja hoor. Je kan ze zelfs zelf opstellen. Kijk:

stel cos(bgsin(x))=y
$\Rightarrow$
(cos(bgsin(x))2=y2
$\Rightarrow$
(cos(bgsin(x))2 + (sin(bgsin(x))2 = y2+(sin(bgsin(x))2
$\Rightarrow$ (linkerlid is van de vorm cos2+sin2 = 1, rechterlid: sin(bgsin(x))=x
$\Rightarrow$
1=y2+x2
$\Rightarrow$
y=±√(1-x2)                 (=cos(bgsin(x)))

Na een klein tekenonderzoekje vis je uit dat het + moet zijn en niet - . (de cosinus is positief tussen -$\pi$/2 en $\pi$/2 en dat zijn net het minimum en het maximum van de bgsin (die gedefinieerd is tussen -1 en 1))

Voor de andere formules kan je zelf de truckjes wel vinden...

Succes,

Koen

km
maandag 22 maart 2004

©2001-2024 WisFaq