\require{AMSmath} Integraal wortel(1+1/x)) Hoe los je de volgende onbepaalde integraal op?integraal van Ö(1+(1/x))dxDankjewel! Anneke 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004 Antwoord Dit soort integralen los je op met een geschikt gekozen substitutie.Uit s=Ö(1+1/x) volgt x=1/(s2-1).Dus dx=-2s/(s2-1)2dsDus òÖ(1+1/x)dx=òs.-2s/(s2-1)2ds=-2òs2/(s2-1)2ds.D.m.v breuksplitsen is deze integraal verder op te lossen.Daarna weer s terug substitueren. hk dinsdag 23 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je de volgende onbepaalde integraal op?integraal van Ö(1+(1/x))dxDankjewel! Anneke 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004
Anneke 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004
Dit soort integralen los je op met een geschikt gekozen substitutie.Uit s=Ö(1+1/x) volgt x=1/(s2-1).Dus dx=-2s/(s2-1)2dsDus òÖ(1+1/x)dx=òs.-2s/(s2-1)2ds=-2òs2/(s2-1)2ds.D.m.v breuksplitsen is deze integraal verder op te lossen.Daarna weer s terug substitueren. hk dinsdag 23 maart 2004
hk dinsdag 23 maart 2004
©2001-2024 WisFaq