\require{AMSmath} Willekeurige driehoeken In de driehoek abc is 2P = A + B + C ,bewijs dat:sin a = (2/BC)·√[ P·(P-A)·(P-B)·(P-C)]ik heb de cos-regel gebruikt en kom zover alssin2 a = 1-[(B2+C2-A2)/(2BC)]2 raf ve 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004 Antwoord Beste Raf, Er zijn twee dingen die je hiervoor kunt gebruiken: De formule van Heron die zegt dat de oppervlakte van een driehoek gelijk is aan √[P·(P-A)·(P-B)·(P-C)].De oppervlakte van een driehoek is ook gelijk aan 1/2·B·C·sin a (want de basis is bijvoorbeeld B en de hoogte C·sin a). FvL maandag 22 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In de driehoek abc is 2P = A + B + C ,bewijs dat:sin a = (2/BC)·√[ P·(P-A)·(P-B)·(P-C)]ik heb de cos-regel gebruikt en kom zover alssin2 a = 1-[(B2+C2-A2)/(2BC)]2 raf ve 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004
raf ve 3de graad ASO - maandag 22 maart 2004
Beste Raf, Er zijn twee dingen die je hiervoor kunt gebruiken: De formule van Heron die zegt dat de oppervlakte van een driehoek gelijk is aan √[P·(P-A)·(P-B)·(P-C)].De oppervlakte van een driehoek is ook gelijk aan 1/2·B·C·sin a (want de basis is bijvoorbeeld B en de hoogte C·sin a). FvL maandag 22 maart 2004
FvL maandag 22 maart 2004
©2001-2024 WisFaq