Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansrekening

Ik zit met probleem betreffende een vraag over kansrekening:

het is mij niet duidelijk waarom P(A en (A of V)) = P(A) en waarom P((M en A) en (M of A)) = P(M of A). Misschien kan iemand mij daarbij helpen?
Harrie Oosting

Harrie
Student hbo - zondag 21 maart 2004

Antwoord

Beste Harrie,

Dat zit hem in de logica:

A en (A of V) betekent dat A en A of V tegelijk moeten gelden. Als de gebeurtenis A plaatsheeft, dan ook A of V. Dus A of V legt geen beperking op aan A. Je had en (A of V) dus inderdaad gewoon weg kunnen laten.

Die andere klopt niet. Als M en A geldt, dan geldt M of A ook. M of A legt dus geen beperking op aan M en A. Dus P((M en A) en (M of A)) = P(M en A).

FvL
zondag 21 maart 2004

©2001-2024 WisFaq