Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutie-methode met wortels

Gelieve een helpende hand voor vraagstuk ; ò(3x/(Ö1+x2)dx.
Het antwoord schijnt te zijn ; 3.Ö(1+x2) +c.
Ik begrijp absoluut niet hoe men ertoe komt.

Voor de volgende opgave zal waarschijnlijk eenzelfde tip gelden ; ò(x/(Öx+5))
Hier heb ik geen antwoord van.

U zou mij zeer ontzettend verblijden.

groeten, Johan

Johan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

Met Ö(1+x2) = t of 1+x2 = t2 krijg je 2tdt = 2xdx en daarmee kun je de teller in de originele opgave vervangen door 3tdt.
Het tweede vraagstuk gaat min of meer het zelfde.
Hopelijk hebben we je nu zeer ontzettend verblijd!

MBL
zondag 21 maart 2004

©2001-2024 WisFaq