Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volgorde van de bewerkingen met breuken

Hallo,
Ik heb een vraag i.v.m volgorde v/d bewerkingen MET breuken,nader verklaard met de berekening. Zou er mij iemand kunnen uitleggen hoe je dat berekent ik snap er niets van.
Alvast vriendelijk bedankt

Jeroen
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

breuken zijn gewoon getallen dus ook hier geldt:
()
^
*&/
+&-

vb: 1/2+2/3*3/4 = 1/2+(2/3*3/4) = 1/2+2/4 = 1

MvdH
zaterdag 20 maart 2004

©2001-2024 WisFaq