Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 masten

We hebben twee masten:
links één hoge (1) en rechts een lagere mast (2).
De top van mast 1 is verbonden met het onderste punt van 2 (met de grond), het bovenste punt van mast 2 is verbonden met het onderste punt van mast 1 (met de grond)
Het snijpunt van mast 1 met de grons noemen we A; het snijpunt van mast 2 met de grons noemen we B (de masten staan loodrecht op de grond)

1)gegeven= top mast 1 naar B = 30
A naar top mast 2 = 20
gevraagd: lengte AB??

2) gegeven: top mast 1 tot A= 6
top mast 2 tot B = 3
gevraagd: stel het snijpunt van de 2 rechten (de twee touwen tussen de 2 masten) gelijk aan S hoe hoog is S verwijderd van de grond?

Hoe kan ik dit probleem het best aanpakken?
Zelf heb ik wel al gevonden dat je bij vraag 2) niet persé hoeft te weten hoe lang AB is want S schuift mee maar blijft op dezelfde hoogte (dacht ik toch?)

Dank bij voorbaat,
Wendy

PS: Hopelijk was mijn uitleg een beetje duidelijk want het is redelijk moeilijk om de tekening te beschrijven...

Wendy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

Als ik het goed begrijp gaat het om de volgende 2 situaties:

q21809img1.gif

Volgens mij ligt de situatie niet vast. Weet je zeker dat je niet nog iets vergeten bent? Of zie ik iets over het hoofd?

WvR
zondag 21 maart 2004

 Re: 2 masten 

©2001-2024 WisFaq