Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Raaklijn

In welk punt maakt de raaklijn aan de halve cirkel een hoek van -45° met de x-as?

We hadden reeds:
Beschouw de halve cirkel y= Ö(R2-x2)
Zoek de rico raaklijn & vgl in R/2
Hierbij bekwamen we:
rico= -Ö3/3=tana a=-30 (onafhankelijk van de straal)
en dus t - y- Ö(R2- R2/4) = -Ö3/3(x-R/2)

Maar hoe kan je de bovenstaande vraag beantwoorden?

Kan iemand me daar bij helpen aub?

Alvast bedankt,
Wendy

Wendy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

Ik weet niet wat je allemaal aan het doen bent, maar dat kan makkelijker! Maak maar eens een tekening!

De richtingscoëfficiënt van de raaklijn is gelijk aan de tangens van de richtingshoek, dus de richtingscoëfficiënt is -1.

Waar snijdt de raaklijn de y-as? Is het punt R·Ö2, dus...?

WvR
zaterdag 20 maart 2004

 Re: Raaklijn 

©2001-2024 WisFaq