To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21794 

Re: Merkwaardige lineaire afbeelding

Ja, dit is inderdaad vrij logisch
Krijg je nu dan gewoon het volgende beeld bij de eerste vraag:
f(x)=-7·(2-3x+x2)+3·(1-x2)=-10x2+21x-11?
En verder wat moet ik me voor stellen bij de aangegeven vectoren? Zijn deze getallen tussen haakjes alleen van nu t om lineaire combinaties te maken of moet je ze ooit ergens in vullen?

Nogmaals dank

Erik

Erik
Student universiteit - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

Hetgeen je opmerkt is correct. Je gebruikt namelijk de eigenschap van de lineariteit van de afbeelding en die komt er op neer dat
Y(aa+bB) = a.Y(A) + b.Y(B) .
De A en B zijn in dit specifieke geval dan functies.

En je moet je er, denk ik, niet al teveel bij willen voorstellen. Het is meer de werking van Y dan het 'meetkundige beeld' dat hier bestudeerd wordt. Je moet de getallen tussen haakjes in elk geval niet nog eens ergens gaan invullen.

MBL
zondag 21 maart 2004

 Re: Re: Merkwaardige lineaire afbeelding 

©2001-2025 WisFaq