Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logfuncties invoeren op de GR (Casio-CFX)

Ik moet de grafiek van de functie g(x)=1/2log(x-1)-2 tekenen. Het probleem is dat de grafiek verkeerd wordt weergegeven. Ik weet dat ik de haakjes anders moet gebruiken maar weet niet hoe. Ik heb de Casio CFX-9850GB PLUS.
bvd

Marijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 maart 2004

Antwoord

Het is nu ook niet duidelijk wat je precies bedoelt!
Staat er nu:
1. g(x)=1/2log(x-1)-2
2. g(x)=1/(2·log(x-1))-2
3. g(x)=1/(2log(x-1))-2
4. g(x)=1/(2·log(x-1)-2)
5. g(x)=1/(2log(x-1)-2)
Haakjes kunnen geen kwaad! Sterker nog: als je de haakjes niet schrijft waar het wel moet gaat het mis.

Voorbeeld:
q21785img1.gif
Als je dit invoert als:
Y1=X2+2X¸3-X3
dan weet je zeker dat het niet goed gaat...

Nou vooruit 1. dan maar?
Nemen we maar even aan dat we g(x)=1/2log(x-1)-2 willen invoeren. Dat gaat dan zo:
Y1=1/2*LOG(X-1)-2
Geen probleem lijkt me....

Of toch maar 5.
De functie g(x)=1/(2log(x-1)-2) voer je in als:
Y1=1¸(LOG(X-1)¸LOG(2)-2)
En daar moet je maar eens goed naar kijken...

WvR
zaterdag 20 maart 2004

©2001-2024 WisFaq