Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule mbt vliegtuigen

Geachte meneer, mevrouw

Mijn vraag gaat over de formule W=0,3·d·V2·S.
Hierbij is W, gewicht in newton van een vliegtuig, d is de luchtdichtheid in kilogram per kubieke meter, V is de kruissnelheid in m/s en de S is het vleugeloppervlak in vierkante meters.
Nu is mijn vraag, waar deze formule vandaan komt; Hoe is deze formule tot stand gekomen; Waarom is V in het kwadraat?
Ik hoop dat u mij kunt helpen.
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Thirza Jongejan

Thirza
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2004

Antwoord

Stel het getal gelijk aan 100x + 10y + z, zodat
x = cijfer van het honderdtal
y = cijfer van het tiental
z = cijfer van de eenheid.

Als je nu bijvoorbeeld de cijfers van de honderdtallen en de eenheden verwisselt, wordt het getal 100z + 10y + x

Je kunt nu met de gegevens een stelsel maken van 3 vergelijkingen met 3 onbekenden.

Zie De aërodynamica van het vliegen

WvR
vrijdag 19 maart 2004

©2001-2024 WisFaq