\require{AMSmath} Functievoorschrift omzetten naar f(x)=10^(ax+b) Hai ik heb nog een vraagje....f(x)=5.7^xDe functie f is te schrijven in de vorm f(x)=10^(ax+b)Bereken a en b.Ik heb echt geen idee wat ik moet doen...... Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2004 Antwoord Hallo Fleur,Je moet gebruik maken van de volgende rekenregel:Elk getal a is te schrijven als een macht van 10 ( a = 10log a)5 = 10log 5 en 7 = 10log 77x kun je schrijven als (10log 7)^x = 10xlog 7Lukt het zo verder? wl donderdag 18 maart 2004 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hai ik heb nog een vraagje....f(x)=5.7^xDe functie f is te schrijven in de vorm f(x)=10^(ax+b)Bereken a en b.Ik heb echt geen idee wat ik moet doen...... Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2004
Fleur Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2004
Hallo Fleur,Je moet gebruik maken van de volgende rekenregel:Elk getal a is te schrijven als een macht van 10 ( a = 10log a)5 = 10log 5 en 7 = 10log 77x kun je schrijven als (10log 7)^x = 10xlog 7Lukt het zo verder? wl donderdag 18 maart 2004
wl donderdag 18 maart 2004
©2001-2024 WisFaq