Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking met machten oplossen

Goede avond

Ik zou heel graag willen weten hoe ik deze opgave moet oplossen:

2x + 2-x = 1

Alvast bedankt

Fleur
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 18 maart 2004

Antwoord

Hallo Fleur,

Je kunt lang zoeken, maar deze vergelijking is niet op te lossen. Als je de GRM de grafieken
y1 = 2x+2-x en y2 = 1 laat plotten dan zie je dat er geen snijpunten zijn.

wl
donderdag 18 maart 2004

©2001-2024 WisFaq