Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hoe los ik de vergelijking

2500 = lengte(220-2xlengte)

Steef
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 18 maart 2004

Antwoord

Beste Steef,
Laten we even in je vergelijking lengte vervangen door 'x', er blijft dan nog over:
2500 = x(220-2·x)
Dit is 1 vergelijking met 1 onbekende, en moet dus op te lossen zijn.
Helaas staat er links 2500 en niet 0, dus haakjes wegwerken:
2500 =220x-2·x2
0 = 220·x-2·x2-2500
0 = -2·x2+220·x-2500
Dit is een tweedegraadsvergelijking en dus oplosbaar met bv. de abc-formule.
Je zou het ook nog kunnen vereenvoudigen door links en rechts eerst te delen door -2, en dan de abc-formule, of ontbinden in factoren.

Succes ermee.

M.v.g.
PHS

PHS
donderdag 18 maart 2004

©2001-2024 WisFaq