Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 21645 

Re: Snijpunt ellips en lijn

Ik ben bang dat ik er toch niet helemaal uitkom. De ABC formule is iets te lang geleden voor m'n parate geheugen.Als ik de y van de lijn invul bij de ellips kom ik op:
x^2 + a(b^2*x^2+C2^2+2bC2x)=C1, ik loop vast op het eruit halen van de x.

jan bo
Iets anders - woensdag 17 maart 2004

Antwoord

Ik heb je formule iets aangepast, want je had C1 en C2 samengetrokken tot C, en dat is waarschijnlijk niet de bedoeling. Verder was je C2 vergeten in de term met 2bx.
OK, ik zal je geheugen even opfrissen:
q21662img1.gif
In jouw geval krijg je de volgende waarden voor A, B en C:
A is het getal (de coëfficiënt) voor x2, dus:
A = 1 + a·b2
B is de coëfficiënt voor x, dus:
B = 2·a·b·C2
C is de constante coëfficiënt, dus:
C = a·C22 - C1
De oplossingen zijn dan:
q21662img2.gif
(waarin de factoren 2 uit teller en noemer vereenvoudigd zijn)
groet,

Anneke
woensdag 17 maart 2004

©2001-2024 WisFaq