Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte van bc

Gegeven:
een driehoek abc met (ab) = 5 , (ac) = 6 en tana = Ö(24)

Gevraagd:
Bereken de lengte van (bc)

't Zou dus leuk zijn als ik hier de oplossing is van te zien zou krijgen. 't Is een vraag van een ingangsexamen voor het leger! Ik heb er al lang op zitten nadenken, maar het antwoord komt maar niet .

PS: De oplossing zou dus zonder rekenmachine te doen moeten zijn.

jurgen
Iets anders - dinsdag 16 maart 2004

Antwoord

Een tekening:

q21633img1.gif

En dan:

q21633img2.gif

Grappig wel...

WvR
woensdag 17 maart 2004

©2001-2024 WisFaq