Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binominale kansberekening

Biologieleraar Bos geeft een multiple choice test. bij elk van de 20 vragen moet je kiezen uit 5 antwoorden waarvan er één juist is. elk goed antwoord levert een half punt op.

a.
Rianne weet op twaalf vragen met zekerheid het juiste antwoord, maar bij de overige vragen moet ze gokken. bereken de kans dat rianne voor deze test een 8 scoort?

mur
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 16 maart 2004

Antwoord

Van de resterende 8 vragen moet Rianne er minstens 4 goed beantwoorden voor een 8. Een typisch voorbeeld van een binomiaal kansexperiment.

X: aantalvragen goed
p=0,2
n=8
Gevraagd: P(X4)

P(X4)=1-P(X3)



..of gebruik je GR.

WvR
dinsdag 16 maart 2004

©2001-2024 WisFaq