Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ellips gegevens vanaf 6 punten

Goede middag
Ik probeer de karakteristiek van een ellips te vinden
Ik heb 6 bekend punten
R=0.5
Centrum (0,0)
p1(R.sin20 , 0)
p2(0 , R.tan23°.sin20°)
p3(-R.sin20 , 0)
p4(0 , -R.tan23°.sin20°)
p5(R.cos30° , -R.tan23°)

Ik zoek de
-brandpunten
punt op minor as
punt op major as
Hartelijk dank

hiphip
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 16 maart 2004

Antwoord

Moeilijke vraag voor een leerling uit de onderbouw!
Uit de gegevens kun je concluderen dat de vergelijking van je ellips er uitziet als:
q21602img1.gif
Nu is het een kwestie van invullen van de bekende punten, om a, b en c te berekenen.
Je vindt dan:
a = 1/2·sin(20°)
b = 1/2·sin(20°)·tan(23°)
q21602img2.gif
Ik hoop dat je hier even mee verder kunt.
groet,

Anneke
vrijdag 19 maart 2004

©2001-2024 WisFaq